Hozzávalók:
1 db friss (hátsó)csülök ,1 dl étolaj,
2 gerezd fokhagyma
só
örölt bors
őrölt kömény
5 dl sör
*
Elkészítés:
Egy-két nappal az elkészités előtt bepácoljuk a csülköt:sozzuk,borsozzuk majd az olajban elkevert borssal,őrölt köménnyel és az aprora vágott fokhagymával megkenjük,Egy tálban lefóliázva a hütőben tartjuk felhasználásig.
Sütés előtt egy órával egy kisebb tepsibe helyezzük a csülköt éa annyi sört öntünk rá ,hogy ellepje.
Egy órán át állni hagyjuk,közben előmelegitjük a sütőt.
A csülköt átrakjuk egy nagyobb sütőedénybe,ráöntjük a sört ,lefedjük és igy sütjük kb.két órán át.
Etután levesszük a fedőt vagy foliát és annyi időre toljuk vissza a sütöbe,hogy szép ropogós ,pirosra süljön