Hozzávalók:
1/2 kg finom liszt
1 kk. só
5dkg vaj, vagy margarin
1 dl tej
3 dkg élesztő
1 mk. cukor
langyos tej
köménymag
só
kevés vaj vagy margarin a kenéshez
*
Elkészítés:
Az élesztőt a tejben a cukorral elkeverem, tetejét megszórom liszttel, felfuttatom, akkor jó, ha már hab az egész. A lisztet egy tálba öntöm, hozzáteszem a sót, elmorzsolom benne a vajat, vagy margarint, hozzáöntöm az élesztőt és annyi langyos tejet, hogy közepesen lágy tésztát kapjak. Géppel jól kidagasztom, letakarom és duplájára kelesztem. Amikor megkelt deszkára borítom, kicsit átgyúrom, 4 részre osztom a tésztát és ismét pihentetem 10 percig, így könnyebb lesz nyújtani. A tésztákból köröket nyújtok, felolvasztott vajjal vagy margarinnal ecsettel megkenem, majd mindegyiket 8 egyforma cikkre vágom. A körcikk szélesebb végétől elkezdem feltekerni, amikor kész, félkör alakúra igazítom. Kizsírozott tepsibe rakom, ecsettel langyos vízzel átkenem a kis kifliket, hogy tapadjon rá a só és a köménymag. Megszórom mindkettővel, majd langyos helyen letakarva hagyom állni egy órát, utána előmelegített sütőben, közepes hőfokon szép világosra sütöm.