Hozzávalók:
1 kg liszt
2 dl (kb 150 g) olaj
7 dkg élesztő
1 evőkanál só
kb 3 dl tej
Töltelék:
ízlés szerint margarin, pizzakrém, sajt…
1 tojás a kenéshez
*
Elkészítés:
Az élesztőt egy tálba morzsolom, egy kávéskanál cukorral és annyi tejjel ami ellepi, felfuttatom.
A többi hozzávalót tálba kimérem.
Ha felfutott az élesztő az egészet összedolgozom, bedagasztom, legalább 1 órát kelesztem.
Eztuán a tésztát lisztezett deszkára borítom.
9 (8) cipót készítek.
A cipókat egyenként kb fél cm vastagra nyújtom.
Ha pizzakrémet használok megkenem, és 8 részre vágom.
Ha margarinos tölteléket választom, a cikkek sarkába kis darabkát vágok, és feltekerem kifli formára.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem, felvert tojással megkenem, ízlés szerint sóval/sajttal szórom meg a tetejét.
200°C-ra előmelegített sütőben sütöm, míg szépen aranybarnára sül.
Nálunk még melegen elfogy 😉