Sörben sült bőrös karaj

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Nassoló Naplopó

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

180

Nehézség

Könnyű

Sörben sült bőrös karaj

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 csipet só
2-3 dl víz
1 csipet bors
1,5-2 kg bőrös karaj
1 db jó fajta dobozos sör
4-5 db szelet mangalica szalonna

*

Elkészítés:

A karajt megmossuk, majd a bőrt bevagdossuk rajta.
A szalonnát „beirdaljuk” és egy magas falú sütőedény aljába tesszük őket.
A húsba bedörzsöljük a fűszereket ízlés szerint, majd rárakjuk a szalonnára bőrrel felfelé.
Kevés vizet öntünk alá, kevéske sörrel meglocsoljuk, lefedjük és magas hőfokon elkezdjük sütni.
Ahogy puhul, időnként a szalonnával megsimogatjuk a bőrt és mindig kevés sört öntünk rá.
Többször megismételjük, majd ha a hús már puha, levesszük a fedőt, még egyszer meglocsoljuk sörrel (kb.3/4 doboznyi fogy el összesen) és lejjebb vesszük a hőfokot, hogy piruljon a bőr.
Néha még megsimogatjuk a szalonnával, csurgatunk a tetejére a sörös szaftból, aztán ha már szép színe van lekapcsoljuk.
Rizzsel vagy krumplipürével és sörrel tálaljuk!

Sörben sült bőrös karaj

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sörben sült bőrös karaj