Sörben párolt, pirított csülök

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Nagynékati

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

85

Nehézség

Haladó

Sörben párolt, pirított csülök

Recept leírás:

Hozzávalók:

1  kicsontozott csülök (80 dkg)
1 nagy vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 üveg világos sör
1 evőkanál borecet
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt bors
1 babérlevél
csipetnyi cukor
Őrölt szerecsendió
szegfűbors
gyömbér
1 kiskanál majoranna

*

Elkészítés:

A csülköt 1.5 centis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és az olajon a hússal együtt megpirítjuk, a liszttel meghintjük és tovább pirítjuk, majd ráöntjük a sört.
Az összes ízesítőt és fűszert rászórjuk, lefödve kis lángon kb. 1 óra alatt puhára pároljuk, közben gyakorta  megkeverjük. Utána tepsibe terírjük és forró sütőben 10-15 perc alatt megpirítjuk.

Sörben párolt, pirított csülök

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sörben párolt, pirított csülök