Hozzávalók:
5 db kisebb póréhagyma
1 dc cukorborsó
1 dc kockázott sárgarépa
1 dc kukorica
4 tojás
2O dkg sajt
2O dkg gépsonka
4-5 kanál liszt
1 cs. sütőpor
4-5 kanál olaj
1 doboz tejföl
só, bors, petrezselyemzöld
*
Elkészítés:
Az eredeti recept Németh Marikától származik, én kicsit másitottam rajta. Más összetevők is vannak a receptemben.
A póréhagymát, sárgarépát,cukorborsót,, kukoricát az olajon kicsit megdinszteljük, de csak annyira hogy roppanós maradjon. Amig ezek hűlnek, a 4-5 tojássárgáját belekeverjük a tejfölbe és hozzáadjuk a reszelt sajtot is. A lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a kihűlt zöldségeket, kockázott sonkát,és a tejföllel elkevert sárgáját.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a lisztes-tejfölös masszához adjuk.
Őzgerinformába öntjük és 18O fokon 35-4O perc alatt készre sütjük.