Hozzávalók:
140 g joghurt
2 dl tej
1 tojás
0,5 dl olaj
2 tk. só
50 dkg liszt
1 tk. cukor
2,5 dkg élesztő
15 dkg füstölt sonka vagy tarja
5 dkg olvasztott vaj
15 dkg kolbász
20 dkg reszelt sajt
*
Elkészítés:
A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk.
Összekeverjük a többi hozzávalóval, megdagasztjuk, majd langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk.
8 részre osztjuk (én lemértem).
Egy tésztadarabot magunk elé teszünk, 12 cm széles, 20 cm hosszú téglalappá nyújtjuk.
A kolbászos fajtákhoz a kolbászt apróra vágjuk, eloszlatjuk 4 tésztadarabon.
A sonkáshoz a tésztákat először lekenjük olvasztott vajjal, erre szórjuk az apróra vágott sonkadarabokat.
Feltekerjük, egymástól kellő távolságra tesszük egy sütőpapíros tepsiben, mert még kelni fognak.
Éles késsel hosszában bevágjuk, a szélein csak 2-2 cm maradjon.
Így hagyjuk állni kb.
45 percet.
Az idő leteltével az immár szétnyílt résekbe halmozzuk a reszelt sajtot (jó sokat!) 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
Addig sütjük, míg a kifli szépen megpirul, a sajt pedig rásül (kb.
30 perc).