Sonkás-újhagymás csirkeszelet

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Sonkás-újhagymás csirkeszelet

Sonkás-újhagymás csirkeszelet

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

*6 nagyobb szelet csirkemell
*1 csapott kk só
*1 tk grill fűszerkeverék
*3-4 ek olaj a sütéshez
*2 szál újhagyma a zöld szárával együtt
*10 dkg pulykasonka (vagy csirkemellsonka, vagy bármilyen felvágott)
*10 dkg reszelt sajt
*2 ek reszelt parmezán sajt
*3,5 dl tejföl
*1 tojás
*1 csipet só
*1 csipet bors
Finom étel koronája a LANTOS Borászat terméke : www.lantosbor.hu

*

Elkészítés:

A csirkemell szeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük, vékonyra klopfoljuk.
Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel.
Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat hevítünk, amin a husik mindkét oldalát pár perc alatt elősütjük.
A szeleteket egy közepes tepsibe fektetjük.
A megtisztított újhagymát karikára vágjuk.
A felvágottat apróra kockázzuk.
Egy tálban a tejfölt elkeverjük a tojással, a sóval, borssal, majd hozzáadjuk az újhagymát, a sonkát, a parmezánt és a reszelt sajt felét.
Jól összeforgatjuk és az elősütött husikra halmozzuk.
A maradék reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 35 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Melegen, krumplipürével, párolt rizzsel esetleg friss salátával kínáljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sonkás-újhagymás csirkeszelet