Sonkás, túros pogácsa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Éva

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Sonkás, túros pogácsa

Sonkás, túros pogácsa

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Fél kiló túró (juhtóró v. tehéntúró, de lehet vegyesen is)
20 dkg vaj
2 kiskanál só
35 dkg liszt
2 dl tejföl
1 cs élesztő
füstölt szalonna (kb 20 dkg)
füstölt sonka, vagy tarja (kb 20-3o dkg)
20 dkg füstölt sajt

*

Elkészítés:

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk,Közben a szalonát pörcsösre megpirítjuk a kockára vágott sonkával vagy tarjával. A liszthez hozzáadjuk a szalonnás, sonkás zsíradékot, a tejfölt, a vajat és a felfuttatott élesztőt, és a .sót És mindezeket az anyagokat összedolgozzuk. (összegyúrjuk)
Ez nem egy hagyományos pogácsa tészte lesz, mert tapadni fog az edény falához. Másfél órát kell keleszteni. Majd lisztezett deszkán kiszagatni. A pogácsa tetejére füstölt sajtott kell reszelni, valamint pár szem durva sóval is meg lehet szórni a tetejét. 200 fokon kb 20-30 perc a sütés ideje.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sonkás, túros pogácsa