Hozzávalók:
A töltelékhez:
A panírozáshoz:
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu)
*
Elkészítés:
A 3 tojást keményre főzzük.
A csirkemelleket alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk.
A keményre főtt tojások héját eltávolítjuk, fokhagymatörőn átnyomjuk.
A sonkát apróra vágjuk és azt is a törőn átnyomjuk.
A zöldlevelet alaposan megtisztítjuk, összevágjuk.
Egy tálban a tojáshoz keverjük a sonkát, a zöldlevelet.
Beleütünk egy nyers tojást, sózzuk, borsozzuk.
A melleket összepárosítjuk, 2-2 közel egyforma alakút és méretűt választunk.
A tölteléket elosztjuk a 3 mellen és a másik 3 szelettel befedjük.
A széleiket kicsit összenyomkodjuk.
3 tálat készítünk, az elsőbe a lisztet, a másodikba a tojást egy villával kicsit felverjük és a harmadikba a zsemlemorzsát szórjuk.
A megtöltött húsokat jól összefogva a liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben bepanírozzuk.
Az olajat felforrósítjuk és a húsok mindkét oldalát mérsékelt lángon kb.
15 perc alatt barnára sütjük.