Hozzávalók:
3 nagyobb krumpli hejastol
1 lilahagyma
2-3 paradicsom ( merettol fugg)
1-2 paprika ( zold kaliforniai),
Sonka
Szalonna
Reszelt sajt izles szerint,3-4 fott tojas
Zsiradek a tepsi kikenesehez
Tetejere: tejfol,tojas,so,bors,vegeta
Krumpli fuszerezese: so,bors,vegeta,szarnyas fuszerkeverek,keves orolt komeny,vegeta
*
Elkészítés:
A krumplit jol megmossuk es hejastol vekony karikara szeleteljuk. Es befuszerezzuk( izles szerint barmilyen fuszert hasznalhatunk) ,sozzuk,bors,szarnyas fuszerkeverek,keves orolt komeny pici csipet,vegeta.jol osszekeverjuk es amig a tobbi hozzavalo elkeszul felre teszem. Fozzuk kemenyre a tojasokat es a zoldsegeket szeleteljuk fel vekony karikara. Olajjal vagy zsirral kenjuk ki a tepsit es retegezve tegyuk a hozzavalokat egymas melle allitva szorosan a tepsibe. ( kepen lathato) . Tejfolt keverjunk el egy tojassal es izesitsuk so,bors,vegeta. Vekonyan locsoljuk a tepsiben levo zoldseg tetejere. Alufoliaval letaarva 200 fokon kb 1 orat paroljuk mig a krumpli megpuhul,majd a foliat levesszuk es reszelt sajttal megszorjuk. Visszatesszuk a sutobe es keszre sutjuk. (Aki szereti a fokhagymat ,az keves fokhagymas sot vagy fokhagyma port is tehet a krumpli fuszerkeverekebe)