Hozzávalók:
1 csomag penne ( keszithetjuk barmilyen tesztaval amit szeretunk)
10-15 dkg sonka
10 dkg szalonna kolozsvari,csaszar,vagy bacon
So,bors
Petrezselyem. elhagyhato
2,5 dl tejszin
1 dl tej
3 ek carbonare por
Tetejere: reszelt sajt
*
Elkészítés:
Enyhen sos vizben keszre fozzuk a tesztat es leszurjuk. A kockara vagy csikokra vagott szalonnat es sonkat sussuk pirosra,de ne szaritsuk ki teljesen.Amig megsul a szalonna es a sonka keszitsuk el a carbonare kevereket. A tejet es a tejszint egy talba ontom es hozzaadom a carbonare port amit csomomentesre keverunk. Mikor megsult a sonka es a szalonna raontom a carbonare ontetet es addig fozzuk mig besurusodik.Aprora vagott petrezselymet szorok bele es csipet borst ,majd tovabbi 1 percig fozom. Mikor elkeszult kostoljuk meg es ha nem eleg sos sozzuk.Az elozoleg megfozott tesztaval talaljuk es a tetejet szorjuk meg reszelt sajttal es aprora vagott petrezselyemmel
A szalonnat es a sonkat a szalonnabol kisulo zsiradekban sutottem.