Hozzávalók:
200 g. száraztészta (én copfocskát használtam)
2 marék friss spenót,
50 g. sonka (szeletelt)
2 szál újhagyma zöldjével együtt,
2 kanál olíva olaj,
1 kiskanál teriyaki szósz,
só, frissen őrölt fekete bors
*
Elkészítés:
A tésztát lobogó, sós vízben megfőztem. Közben apróra tépkedtem a spenót leveleket, az újhagymákat a zöldjével együtt felkarikáztam, majd olíva olajon kicsit megfuttattam először a hagymát, majd hozzáadtam a spenótot. A közben megfőtt tésztát leszűrtem, majd a serpenyőbe tettem. Sóztam, borsoztam, és kevés teriyaki szásszal együtt összekevertem az egészet. Kitálaltam, és ugyanabban a serpenyőben kevés olíva olajon megpirítottam a sonkát. A spenótos tésztára tettem, és így tálaltam.