Hozzávalók:
A tésztához:
2,5 dl tej
1 dl napraforgó olaj
1 kk só
50 dkg liszt
2,5 dkg éleszto
A toltelékhez:
30 dkg darált sonka (lehet kockákra vágott sonkás szalámit használni)
12 dkg tejfol
2 fott tojássárgája
30 dkg reszelt sajt
A kenéshez:
tojás
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a fenti sorrendben beletesszuk a kenyérsutogépbe, és megdagasztjuk. Lehet kézzel is gyúrni.
A toltelékhez valókat osszekeverjuk.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, és egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A lapok felére teszunk a toltelékbol, majd félbehajtjuk, és a széleit alaposan lenyomkodjuk. Tojással megkenjuk.
Elomelegített sutoben, holégkeverésesnél 180 fokon 20 percig sutjuk.