Hozzávalók:
2 db nagyobb, nem túl érett körte (kb. 40 dkg)
½ db zellergumó (kb. 10 dkg)
10 dkg főtt sonka
10 dkg trappista sajt
Az öntethez:
2 dl tejföl
2 tk mustár (lehet csípős is)
1 db citrom leve
1 mk só
porcukor: ízlés szerint
1 mk őrölt fehér bors
½ kk chilipehely
*
Elkészítés:
Fogyaszthatjuk előételként, vagy fogyókúrás diétában önálló ételként.
Almával vagy ananásszal is elkészíthető, de körtével az igazi!
Az öntethez összekeverjük a hozzávalókat egy nagyobb tálban.
A sonkát, a sajtot vékony csíkokra metéljük, az öntetbe keverjük.
A zellert a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a körtét félbevágjuk, kivágjuk a magházát, csíkokra vágjuk, majd ezt is hozzákeverjük az öntethez.
Jól behűtve, egy kevés chilipehellyel, durvára tört tarka borssal megszórva tálaljuk.