Sonkás-sajtos csirkecomb

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Sonkás-sajtos csirkecomb

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

6 db kisebb csirke felső comb
2 ek liszt (gluténmentesen: rizsliszt)
1 tk só
12 szelet gépsonka
12 vékony szelet sajt
2-3 ek olaj

*

Elkészítés:

A csirkecombokat mossuk meg, húzzuk le a bőrét, filézzük ki.
A csont és a bőr kiváló lesz alapléhez.
A filéket vágjuk ketté, ha túl vastagok, vágjuk félbe.
Az így kapott szeleteket forgassuk meg a lisztben, és süssük elő a forró olajon 1-1 perc alatt mindkét oldalukat, majd tegyük félre.
Ne sózzuk meg előre, hogy minél kevesebb lé távozzon belőle.
Amikor mindegyiket elősütöttük, sózzuk meg finoman a szeleteket, tegyük vissza a serpenyőbe, tegyünk rájuk 1-1 szelet sonkát, sajtot, tegyük rá a fedőt, és addig süssük, amíg a sajt ráolvad a húsra.
Ennyi éppen elég, hogy vaj-puha, ízletes falatok kerüljenek a tányérunkra.
És ha mindezt négysajtos burgonyatortával és salátával tálaljuk, a hatás biztosan nem fog elmaradni!