Hozzávalók:
500 gr kockatészta
300 gr sonka
1 dc tejszín
4 tojás
100 gr vaj
50 gr reszelt sajt (legjobb a füstölt ízű)
só
egy kevés margarin a tepsi kikenéséhez
*
Elkészítés:
A tésztát sós vízben a szokásos módon kifőzöm (megjegyzem régebben saját készítésű gyúrt tésztából készítettem ezt a receptet, de most már annyi a jóminőségű száraztészta, hogy inkább a könnyebb módszert választom). A frissen kifőzött tésztát összekeverem a vaj egyharmadával.
Az apró kockákra vágott sonkát belekeverem az előre felvert tojások, és a tejszín keverékébe.
Megsózom ízlés szerint. Ezt a masszát a tésztával összeforgatom. A margarinnal kikent mélyebb tepsibe a tésztát beleöntöm,enyhén szétkenem, megszórom a reszelt sajttal, és a tetejére vajdarabokat helyezek. Előmelegített, 180 fokos sütőben először alufólia alatt, úgy 25 percig, majd a fóliát levéve szép pirosra sütöm.
Bármilyen friss saláta, vagy savanyúság illik hozzá.