Hozzávalók:
35 dkg,kockatészta,
20 dkg fött füstölt sonka (maradék húsvétról
só, bors ízlés szerint
2 db tojás,
5 dkg reszelt sajt,
1 doboz tejfől,
zsir a forma kenéshez ésmorzsa a szoráshoz.
*
Elkészítés:
Sonkás Tésztát kifőzőm sós vízben, hagyom kicsit hűlni. Addig apró kockára vágom a sonkát, egy tálba fél pohár tejfölt, két tojásnak a sárgáját,borsot pici sót és a sonkát összekeverem,és hozzáadom a kifött tésztát.
A 2 tojás fehérjét habbá verem és lazán a tésztához keverem. Kizsirozok 1 jénait,megszórom zsömlemorzsával, és beleöntöm a tészta keveréket.
Megkenem a maradék tejföllel és megszorom reszelt sajttal, és megsütöm,amig asajt ráolvad.


