Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta
10 dkg vaj
1 ek köménymag
3 dl tejföl
3 tojás
6 dkg liszt
5 dkg reszelt sajt
Só
10 szelet gépsonka
*
Elkészítés:
Elkészítés : A kelkáposztát laskára ( hosszú csíkokra ) vágjuk, majd a vajon köménymaggal megpároljuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teregetjük.
A tejfölt a tojással, liszttel, reszelt sajttal és a sóval elkeverve a kelre borítjuk.
Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.
A sütőből kivéve ráteregetjük a sonkát és felgöngyöljük úgy, hogy a sütőpapírt tekerés közben lehúzzuk a sült kelről annyira, hogy a tekercs belsejében ne maradjon, csak a külső felületen.
Deszkára emelve kihűtjük, hidegen szeleteljük.