Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta
10 dkg vaj
1 ek köménymag
3 dl tejföl
3 db tojás
6 dkg liszt
5 dkg reszelt sajt
só, bors
10 szelet gépsonka
*
Elkészítés:
A kelkáposztát laskára szeleteljük, majd a vajon a köménymaggal megpároljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe teregetjük a felét, jó szorosan. A tejfölt a tojással, liszttel, sajttal, sóval, borssal elkeverjük és a kelre kenjük. Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. Félidőnél ráterítjük a kel másik felét, így érdekesebbé tehettjük a kinézetét. Természetesen ez nem kötelező, egyben is leteríthetjük az egészet. Ezután kivesszük és a sonkát ráfektetjük, majd felgöngyöljük, hogy szép tekercset kapjunk. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük és hidegen szeletekre vágjuk.
http://haspok.blog.hu/2011/04/21/sonkas_keltekercs