Hozzávalók:
8 db filézett csirkecomb
8 szelet feketeerdei sonka
8 szelet sajt
20 dkg reszelt füstölt sajt
1 dl tejszín
1 dl vörösbor
Só
Bors
Majoranna
Bazsalikom
Szójaszósz
Olaj
*
Elkészítés:
a húsokat előző nap kicsit kiklopfoljuk, befűszerezzük, beletesszük egy tálba, soronként meglocsoljuk az olajjal és a szójaszósszal.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a sonkaszeletre ráfektetjük a húst, rátesszük a szeletelt sajtot, felgöngyöljük, és kivajazott jénaiba fektetjük.
A tejszínt és vörösbort összekeverjük, és ráöntjük a húsra.
Lefedjük a jénait és közepes lángon kb.
45 percig sütjük, majd rászórjuk a reszelt füstölt sajtot, visszatesszük, és nagy lángon kb.
10 percig pirosra sütjük a tetejét.