Hozzávalók:
Tészta: 80 dkg
0,5dl langyos víz
2 egész tojás
10 dkg olvasztott vaj
5 dkg élesztő
só
Feltét: pizzakrém, sűrített paradicsom, sonka, gomba, kukorica, sajt
*
Elkészítés:
Kevés langyos tejben (kb. 1dl) felfuttatjuk az élesztőt. Egy keverőtálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a sót, tojást, vajat és végül a langyos vizet. Először a tálban jól összedolgozzuk az alapanyagokat, akkor jó ha elválik az edény falától, majd még nyújtódeszkán is jól átdagasszuk.Eztután 3 egyenlő részre vágjuk (célszerű mérleget használni) majd cipókat formálunk belőlük, meghintjük liszttel és konyharuhával letakarva kb. fél órát kelesztjük.
A pizzakrémet a sűrített paradicsommal kb. fele-fele arányban elkeverem(lehet még fűszerezni oregánóval, bazsalikommal ízlés szerint.). Ez a tészta mennyiség 3x 30cm-es pizzához elegendő. a kerek pizza sütőbe kézzel húzzuk szét a tésztát. Innentől kezdve egyszerű dolgunk van, megkenni a szósszal, sonka, jöhet rá a gomba és végül a kukorica. A tetejére pedig reszelt trappista sajt. Kb 220 fokos sütőben 15 percig sütjük, vigyázzunk mert a 2. és a 3. már gyorsabban sül, mivel bemelgszik a sütő.
Megjegyzés: sokkal finomabb ha a gombát megdinszteljük apróra vágott vöröshagymán , sózzuk,borsozzuk és így tesszük a pizzára
A feltétek variációjának csak a képzeletünk szabhat határt…
Jó Étvágyat hozzá !…