Hozzávalók:
A tésztához:
60 dkg liszt,
1 tk. cukor,
2 tk. só,
5 dkg élesztő,
4 dl tej,
2 ek. étolaj,
2 tojás sárgája
A töltelékhez:
5 ek. tejföl,
40 dkg gépsonka, (lehet füstölt is),
10 dkg trapista sajt,
só, bors.
*
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos cukrostejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk,összekeverjük a sóval. A megkelt élesztővel együtt hozzáadjuk a toj.sárgáját, a maradék tejet, olajat, és kissé lágyabb kelttésztát dagasztunk. Langyos helyen 45 percet pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket.
A sonkát apró kockára vágjuk és összekeverjük a tejföllel. Teszünk bele egy kevés reszeltsajtot, sózzuk borsozzuk.
Ezután kinyújtjuk a tésztát és rákenjük a tölteléket. Feltekerjük mint a kalácsot és kb. 2cm-s darabokra szeleteljük. Én damillal szeleteltem fel, mert így nem jött ki a töltelék szeletelés közben.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejére sajtot reszelünk, és még 30 percet pihentetjük.
200 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.


