Hozzávalók:
2 csomag Tante Fanny friss croissant tészta 360 g
15 dkg pulykasonka
15 dkg reszelt sajt
1 kispohár tejföl
só, bors, köménymag ízlés szerint
1 db tojás
*
Elkészítés:
A Tante Fanny friss croissant tésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük
A sütőt 170 C -ra előmelegítjük. Perforált helyeken a tésztát késsel átvágjuk
Sonkát, sajtot, tejfölt, fűszereket összekeverjük, és egy kávés kanál mennyiségű tölteléket helyezünk a háromszögek közepére.
A széleit felvert tojással megkenjük, és a tésztát feltekerjük kifli alakúra, majd tepsibe helyezzük, és megkenjük tojással. Megszórjuk reszelt sajttal, vagy köménymaggal. 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.