Hozzávalók:
2 doboz friss Tante Fanny croissant tészta 360 g
20 dkg sonka főtt sonka soványabb része ( maradék )
10 dkg tejfől
1 db tojás
metélőhagyma ízesítéshez
szezámmag a kifli tetejére
*
Elkészítés:
A Tante Fanny croissant tésztát sütőpapírral együtt kitekerjük és a perforált helyen késsel elvágjuk.
A sonkát ledaráljuk, metélőhagymát apróra vágjuk és hozzáadjuk a tejfölt, majd összekeverjük.
A háromszögre vágott tészta közepére teszünk egy kávéskanálnyi tölteléket.
Tészta szélét megkenjük felvert tojással.
És feltekerjük, majd kifli formára alakítjuk.
A tetejét is megkenjük tojással, majd szezámmaggal megszórjuk.
( megszórhatjuk még köménymaggal, darabos sóval, stb. )
25-30 perc alatt készre sütjük.