Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj
10 dkg füstölt sonka
2-3 újhagyma
kevés fokhagymapor
10 dkg reszelt trappista sajt
1 zsemle + kevés tej az áztatáshoz
1 tojás
kevés petrezselyemzöld
só
frissen őrölt bors
1 kanál olaj
*
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfolom, megsózom, és mindkét oldalát félig átsütöm, majd félreteszem.
Míg a húsokat pihentetem, addig elkészítem a búbot a tetejére.
A serpenyőben maradt olajon összefőzöm az apróra vágott, vagy darált sonkát, a tejben áztatott, majd kicsavart zsemlét, az apróra darabolt újhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a fokhagymaport.
Megsózom, jól megborsozom, lehúzom a tűzről, és hozzáadom a tojást, és a reszelt sajt felét.
Elosztom a hússzeleteken, rászórom a maradék reszelt sajtot, majd sütőtálban, kevés olajat alátéve megsütöm.
A hússzeletek elősütöttek, így addig kell sütni, míg a teteje meg nem pirul.