Sonkás búbos hús

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Sonkás búbos hús

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 szelet sertéskaraj
10 dkg füstölt sonka
2-3 újhagyma
kevés fokhagymapor
10 dkg reszelt trappista sajt
1 zsemle + kevés tej az áztatáshoz
1 tojás
kevés petrezselyemzöld

frissen őrölt bors
1 kanál olaj

*

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfolom, megsózom, és mindkét oldalát félig átsütöm, majd félreteszem.
Míg a húsokat pihentetem, addig elkészítem a búbot a tetejére.
A serpenyőben maradt olajon összefőzöm az apróra vágott, vagy darált sonkát, a tejben áztatott, majd kicsavart zsemlét, az apróra darabolt újhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a fokhagymaport.
Megsózom, jól megborsozom, lehúzom a tűzről, és hozzáadom a tojást, és a reszelt sajt felét.
Elosztom a hússzeleteken, rászórom a maradék reszelt sajtot, majd sütőtálban, kevés olajat alátéve megsütöm.
A hússzeletek elősütöttek, így addig kell sütni, míg a teteje meg nem pirul.

Sonkás búbos hús

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sonkás búbos hús

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!