Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Lekenéshez:
*
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint és a tojás sárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb.
1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Egy nagyobb méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk.
Fél cm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk.
A hosszabbik oldaláról levágunk egy kb.
4-5 cm széles csíkot.
Ezt feltekerjük, mint a csigát.
Ez lesz a virág közepe.
A tepsi közepére helyezzük.
A maradék tésztát 3 egyenlő széles csíkra vágjuk, majd a csíkokat negyedeljük.
Így 12 db bukta alapot kapunk.
A sajtból 12 db kb.
1*6-7 cm méretű rudakat vágunk, amit betekerünk 1-1 sonka szeletbe.
A feltekert sonka szeletet a tészta lap közepére helyezzük.
A két szélét kicsit felhajtjuk, kb.
2 cm vastagon, majd feltekerjük és a tésztaszélet a bukta oldalához csípjük.
A buktákat körbe rakjuk a tekercsen, és ha kész vagyunk, letakarva további 35 percet kelesztjük.
Lekenjük egy egész, felvert tojással.
Előmelegített sütőben 30 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva hagyjuk kb.
10 percet átgőzölni.
Friss zöldségekkel, paprikával, paradicsommal, uborkával, esetleg ketchuppal, majonézzel kínáljuk.
