sonka, csülök újrahasznosítása.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

sonka, csülök újrahasznosítása.

sonka, csülök újrahasznosítása.

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Sonka, csülökmaradék, hagyma, fokhagyma, bors, debreceni páros kolbász, virsli, gomba, vagy ami épp található otthon.

*

Elkészítés:

Húsvét közeledtével, maradhat némi sonka, de akár frissen főzött, füstölt csülökből, sonkából is el lehet készíteni az ételeket.
Akát többféle módon is.
Hagymás, fokhagymás csülök : A szeletelt főtt csülköt felszeleteljük.
A hagymát, fokhagymát szeletekre vágjuk, és kevés zsiradékon pároljuk.
Hozzáadjuk a főtt hússzeleteket, és rövid ideig együtt pároljuk, majd a fedőt levéve, kicsit pirítjuk.
Ízlés szerint adhatunk hozzá borsot, vagy zöld fűszereket, vigyázva, mert a főtt, füstölt áru egyébként is sós.
Csülökhús debreceni kolbásszal, virslivel, vagy gombával : A főtt csülköt ( sonkát ) nagyobb darabokra kockázzuk.
Rusztikus darabokra vágott hagymát dinsztelünk, majd beleadjuk a húst, és az előzőleg félbevágott beirdalt debreceni páros kolbászokat.
Borson kívül, más fűszerezésre nincs szükség, mert a debreceni, és a hús is elég fűszeres.
A debreceni helyettesíthető akár virslivel, de gombával is.
akár több hozzávaló kombinációját kipróbálhatjuk.
a gombának sincs szüksége sok főzésre, így ez is hirtelen készen van.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

sonka, csülök újrahasznosítása.