Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg liszt
1 mk. só
1 dkg élesztő
1 mk. kanál cukor
1 dl tej
2 dkg vaj, vagy margarin
langyos víz
Mártás:
1 doboz sűrített paradicsom
1 ek olaj
1ek. liszt
bazsalikom
oregánó
kakukkfű
só
bors
cukor
Feltét:
10 dkg sonka
15 dkg gomba
15 dkg főtt kukorica
20 dkg reszelt sajt
1 ek. olaj
só
bors
*
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát dagasztok, géppel jól kidolgozom, langyos helyen pihentetem. Addig elkészítem a paradicsomszószt. Az olajat felforrósítom, rászórom a lisztet, világosra pirítom, hozzáöntöm a vízzel kicsit felhígított sűrített paradicsomot. Teszek bele sót, cukrot, borsot, bazsalikomot, kakukkfüvet, oregánót (vagy készen kapható pizzafűszert), összeforralom. Amikor megkelt a tészta kerekre nyújtom, a pizzasütőformába teszem. Megkenem a paradicsomszósszal, rárakom a feltéteket. A gombát szeletekre vágom, az olajon kicsit átforgatom, sózom, borsozom, így jobban kijön az íze. Rárakom a kukoricát és a sonkát is, majd a tetejére szórom a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben a közepesnél kicsit erősebb hőmérsékleten sütöm.