Hozzávalók:
7-8 adag
30 dkg babapiskóta
40 g vaníliás puding
7 dl tej
20 g vaníliás cukor
2 evőkanál cukor vagy édesítő ízlés szerint
5 dl hulala tejszín
10 g habfixáló
10 dkg darált dió
2 dl fekete kávé
ízlés szerint rumaroma
3 evőkanál házi baracklekvár vagy bolti
ízlés szerint csokiöntet
*
Elkészítés:
20 dkg babapiskótát összetördeljük, majd lerakjuk egy nagyobb kerek vagy mély tál aljára, meglocsoljuk kávéval, elkevert rummal, és megszórjuk mazsolával, egy csomag vaníliás cukorral.
Pudingot megfőzzük 7 dl tejben szósz jellegűre, tehát nem kemény pudingnak, majd teszünk bele 1 cs vaníliás cukrot és ízlés szerint cukrot, hagyjuk kihűlni.
Tejszínt felverjük habnak habfixálóval.
Piskótát meglocsoljuk kevés pudinggal, kevés csokiöntettel, majd megszórjuk dióval, és halmozunk rá habot.
Csokival locsoljuk meg.
Kezdjük a második sort, 10 dkg piskótát összetördeljük, meglocsoljuk a maradék kávéval, és rátesszük a hab tetejére, meglocsoljuk a maradék pudinggal, és meglocsoljuk csokiöntettel, kevés rummal, kevés lekvárral, dióval és tetejére mehet a maradék hab, majd a maradék csokiöntet és kész, mehet a hűtőbe.
Nagyon finom pillanatok alatt el fogyott.
.
.
Sütés nélküli finomság