Somlói torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

dudus

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

70

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Somlói torta

Somlói torta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Somlói torta: Tészta:
Sütöttem egy 3 tojásos sima, és egy 6 tojásos kakaós piskótát a szokásos módon. Majd a kakaósat kétfelé vágtam, így lett meg a három lap a tortához.
Krém:
2 cs csokoládé pudingpor
15 dk kristály cukor
15 dk porcukor
5 dl tej
3 db tojás
0,5 dl rum

*

Elkészítés:

A tojások sárgáját a kristály cukorral, a tejjel és a puding porral simára keverni, majd sűrűre főzni.
A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verni, majd a már csak langyos főzött krémhez óvatosan hozzá keverni.
Szirup:
15 dk porcukor
2 dl víz
0,5 dl rum
A vizet a cukorral felfőzni, majd a tűzről levéve hozzá keverni a rumot.
Szóráshoz:
10 dk mazsola
10 dk darált dió
A torta összeállítása:
Tálcára helyezni egy kakaós torta lapot, majd a sziruppal jól meglocsolni, és megkenni a krémmel. Tetejét megszórni a darált dióval, és a mazsolával. Erre jön a sima piskóta torta lap, és ezt szintén meglocsolni a sziruppal, megszórni a darált dióval és a mazsolával majd megkenni a krémmel. Befedni a maradék kakaós torta lappal és ezt már csak a sziruppal kell meglocsolni és a maradék krémmel megkenni.
Hűtőben másnapig pihentetni hogy összeérjenek jól az ízek.
Tálalás előtt tejszín habbal díszíteni és csokiöntettel tálalni.
Csokiöntet:
2,5 dl tej
2,5 dl víz
4 dk kakaó
1/2 cs csokoládé pudingpor
20 dk porcukor
0,5 dl rum
A tejet, a vizet, a cukrot, a kakaót és a puding port simára keverni, majd felfőzni. Ha már elég sűrű akkor levenni a tűzről és belekeverni a rumot. Tálba önteni és a tetejét porcukorral megszórni, így nem bőrösödik meg.
Tálaláskor a torta szeletre csorgatni. Tejszínhabbal díszíteni.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Somlói torta