Hozzávalók:
piskotahoz:
8 tojás
16 dkg cukor
8 ek víz
20 dkg liszt
2 kk sütőpor
3-4 ek kakaó vanilias puding:
1 cs vaníliás pudingpor
0,5 l tej
4 ek cukor csokis puding:
1 cs csokoládés pudingpor
0,5 l tej
4 ek cukor tetejere:
4,5 dl tejszín
pici cukor csoki szirup a tetejere izesiteshez: rum durvara tort dio
*
Elkészítés:
elkeszitese:
A tojássárgájákat kikeverjük a cukor felével és a vízzel.
A fehérjét a cukor másik felével habosra verjük.
A sárgájához keverjük a lisztet és a sütőport, majd egy lyukas közepű kanállal a keményre felvert fehérje habot is hozzátesszük. A felét egy (kb. 24 x 34 cm-es) tepsibe öntjük, a másik felébe kakaót keverünk.
Mindkét piskótát 170 fokon, tűpróbáig sütjük.
Közben elkészítjük a pudingokat.
Alulra a kakaós piskóta kerül ,meglocsoljuk ovatosan keves rummal es megszorom keves dioval., rákenjük a vaníliapudingot. Erre jön a másik piskóta lap,meglocsolom keves rummal,majd megszorom keves dioval és a csokipudingot rakenem.
Mehet a hűtőbe egy fél órára.
Felverjük a tejszínt és a csokipuding tetejére kenjük a habot.
még egy kis időre a hűtőbe tesszük. 10. talalas elott csoki sziruppal meglocsolom