Hozzávalók:
6 db tojás, 6 kanál porcukor , 6 kanál liszt, 1/2 cs sütőpor, 1/2 citrom reszelt héja, 2 cs vaniliáscukor
csokis krém: 1cs csokis puding, 4 evőkanál kristálycukor, 6dl tej, 1/2 csokismeggy aroma sárga krém: 2 cs vaniliáspuding, 8dl tej, 8 evőkanál kristálycukor, 1/2 rumaroma, 4 db tojásfehérje, 3 dl habtejszín. Darált dió kb 3 evőkanálnyi. 1 tábla csoki 80 %-os, 2 2vőkanál tej. ‘1/2 dl tej + 1 teáskanál rumaroma.
*
Elkészítés:
6 tojásból piskótát sütöttem.
A fehérjéket habnak felvertem a sárgáját külön a cukorral majd öszzekevertem a kettőt, hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet és sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőbe tettem, makd 5 perc után 170 fokon 20 percig sütöttem.
Aztán kihűtöttem, előbb csíkokra majd kockákra daraboltam.
Közben a csokis krémet elkészítettem, összefőztem a tejjel cukorral a paudingport, majd amkior egy picit hűlt hozzáadtam az aromát.
A sárga krémet is ugyanígy megfőztem, illetve anikor egy picit kezdett vastagodni a tej a pudingtól akkor belekevertem és együtt főztem meg a tojáshabbal, amit a 4 tojásfehérjéből vertem fel.
Ha kész belekevertem a z aromát és amikor kihűlt rétegeztem egy üvegtálban a piskóta kockákat ( minden réteget meglocsoltam kevés tejjel amit előzőleg rumaromával kevertem ), Az egy tábla csokit 2 evőkanál tejjel a mikróban olvasztottam összekevertem és a rétegek közé csurgattam.
Felvertem a tejszínhabot és azt is közé ill.
a tetejére tettem, egy kis dióval megszórtam és ment a hűtőbe.