Somlói galuska

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Somlói galuska

Somlói galuska

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

20 dkg babapiskóta
4 dl tej
15 dkg cukor
1 tojássárgája
5 dkg kakaópor
5 dkg reszelt étcsokoládé
1 ek liszt
1 fiola rumaroma ( ha felnőtteknek készül akkor 1 dl rum )
4 dl tejszín
5 dkg mazsola
1 ek kandírozott narancs vagy cukrozott gyümölcs
szeletelt mandula ízlés szerint a díszítéshez

*

Elkészítés:

A piskótát kisebb darabokra törjük és meglocsoljuk tejben oldott rumaromával ( rummal ).
3 dl tejből és a cukorból, tojássárgájából, kakaóból, lisztből, állandó keverés ( lassú tűzön ) mellett sűrű krémet főzünk.
Amikor kihűlt hozzáadunk 1,5 dl felvert tejszínt.
A babapiskótát desszertes kehelybe helyezzük, teszünk rá egy réteg csoki krémet, újra  babapiskótát, csoki krémet.
Közben teszünk rétegenként beáztatott mazsolát és kandírozott narancsot.
A tetejét maradék tejszínhabbal díszítjük, szórunk rá még kandírozott narancsot, reszelt csokoládét, szeletelt mandulát.
Hűtőben tároljuk 1-2 órát a tálalásig.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Somlói galuska