Somlói galuska

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

detty

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Somlói galuska

Somlói galuska

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

3 féle piskóta, sima, kakaós, diós.
Sima piskóta
5 tojás
5 ek. kr. cukor,
6 ek. liszt,
1 mokkás kanál szódabikarbóna.
Kakaós piskóta:
5 tojás,
5 ek kr. cukor,
5 ek liszt,
1 ek. kakaó.
1 mkk. szódapor.
Diós piskóta:
5 tojás,
5ek. kr.cukor,
5 ek. liszt, 1 púpos ek. darált dió,
1 mkk szódapor
Vaníliakrém:
1 L tej,
2 tojás,
2 vaníliáscukor,
5 ek cukor,
1 csm vaníliapuding,
1 ek liszt,
Ouncs szirup:
3 dl víz,
20 dkg cukor,
3ek. rum,
1 citrom és egy narancs reszelt héja,
10 dkg mazsola.
Csoki  öntet:
1 dl víz ,
5 ek.cukor,
1 púpos ek kakaó,3 ek. rum, 1 van.cukor,
Szóráshoz
kevés baracklekvár
10 dkg durvára vágott, vagy darált dió
0,5L habtejszín, kevés cukor

*

Elkészítés:

Először elkészítjük a krémet és az önteteket.
Puncs szirup:
A 3 dl vízbe forrásig melegítjük a cukrot, a citrom és narancshéját a mazsolát. Ha kihűlt, akkor adjuk hozzá a rumot.
Csoki öntet:
1 dl vízbe elkeverjük az 5 ek  cukrot, az 1 ek. kakaót, van. cukrot, és felfőzzük. A végén hozzáadjuk a rumot.
Vaníliakrém:
A pudingot, lisztet, kevés tejben simára keverjük, a többi tejet felforraljuk. A tojássárgáját és a cukrokat a pudinghoz keverjük és a forrásban lévő tejhez öntjük. Sűrű krémmé főzzük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és végül hozzáadjuk a forró pudinghoz. Félretesszük hűlni.
Sima piskóta
5 tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kr.cukrot, azzal is verjük, végül a tojások sárgáját adjuk hozzá. A szódaporral kevert lisztet fakanállal dolgozzuk a habba. Kikent  lisztezett tepszibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
Kakaós piskóta
Készítése megeggyezik a sima piskótáéval.  5 ek,liszt,-5ek kr.cukor-5 tojás-1ek kakaó
Diós piskóta
5 tojás -5 ek kr.cukor -5ek. liszt -1 púpos ek darált dió. A készítése u.a.
Összerakás:
Egy tálcára vagy tepszibe tesszük a sima piskótát, meglocsoljuk a puncs szirup harmadával, megkenjük lekvárral, és rárakjuk a krém harmadát. A kakaós lapot rátesszük, ezt is mgelocsoljukpuncs sziruppal-lekvár-krém. Rá a dióslap,-puncs szirup -lekvár – 10 dkg durvára vágott, vagy darált dió, – krém. egy-két órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Kevés cukorral kemény habbá verjük a tejszínt, és hűtjük.
Tálalás
Evőkanállal  kis galuskákat szaggatunk a tésztából, tányérra halmozzuk, tejsznhabrózsával díszítjük, és csokiöntettel kényeztetjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Somlói galuska