Hozzávalók:
A tésztához:
8 db tojás
8 ek. kristálycukor
6 ek.finomliszt
2 ek.kakaópor
1/2 cs sütőpor
A krémhez:
1 l tej
8 dkg vanliás puding /2 csomag/
8 ek.kristálycukor
4 ek.darált dió
A csoki öntethez:
4 ek.kakaópor
4 dl tej
1 ek.vaj
4 ek.kristály cukor
1 dkg pudingpor vagy keményítő
rumaroma
A sziruphoz:
1 dl víz
1/2 dl rum vagy aroma
10 dkg kristály cukor
10 dkg mazsola
A díszítéshez:
1/2 l habtejszín /ok,hulala,habmester,stb../
*
Elkészítés:
Előkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és az átszitált lisztet és sütőport. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a felét. A maradékba keverjük a kakaóport és azt is ráterítjük. Süthetünk két külön lapot is, de ez valamivel egyszerűbb. Sütőben 160 fokon, k.b. 20-25 perc alatt megsütjük. Kiborítjuk, és hagyjuk kihűlni. Megfőzzük a vaníliás pudingot és félre tesszük. A vizet a cukorral és rumaromával vagy rummal felfőzzük és ebbe áztatjuk a mazsolát. A mártáshoz kevés tejben kikeverjük a kakaót a cukorral és a pudingporral. A maradék tejet felforralva beleöntjük a kakaót, és kevergetve újra forraljuk. Közben hozzáadjuk a vajat és a rumaromát. Kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. Elkészítés: A piskótát lapjával kettévágjuk. Magasabb falú edénybe tesszük az egyik lapot, meglocsoljuk a rumos sziruppal. Rászórjuk a mazsolát, és a darált diót. Rákenjük a puding 3/4 részét, és beborítjuk a másik lappal. Elsimítjuk rajta a maradék pudingot, és kakaóport szitálunk rá. Kockára vágva vagy kanállal galuskákat szaggatva, csoki mártással meglocsolva, tejszínhabbal tálaljuk.