Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
kicsi zsíradék
kicsi pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
4 szelet füstölt sonka
30 deka szárazbab
2 marék árpagyöngy
4 főtt tojás
*
Elkészítés:
A vöröshagymát felszelem, kicsi zsíradékon megdinsztelem, a pirospaprikával megszórom. Ráöntöm a (nyers) babot, ráteszem a sonkaszeleteket. A fokhagymát rászelem. Utána az árpagyönggyel meghintem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje legalább 3-4 centire. Ráteszem a fedőt, betolom a sütőbe és 3 órán keresztül sütöm.
A főtt tojásokkal tálalom.
Csináltam már úgy is, hogy belefőztem a tojást, de körülményes volt megpucolni. (zsíros volt, forró volt) A fotókon azért látni 2 különböző cseréptálat, mert amiben kezdtem a főzést, sajna eltört, (régi volt már ) így a másikban folytattam tovább.