Sokmagvas teljes kiőrlésű gyors kenyér

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Sokmagvas teljes kiőrlésű gyors kenyér

Sokmagvas teljes kiőrlésű gyors kenyér

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

•    300 ml langyos víz (eredeti recept szerint 350)
•    1 tk. méz
•    2 dkg friss élesztő (vagy 7 g szárított)
•    200 g tk. liszt (tönkölyt használtam )
•    75 g BL 80 liszt
•    75 g magkeverék (len, napraforgó, szezám, fekete szezám, mák, tökmag)
•    50 g zabpehely
•    25 g búzakorpa
•    1,5 tk. só
•    1 ek olaj

*

Elkészítés:

Az élesztőt belemorzsoltam a vízbe, elkevertem. Egy nagy tálba mértem az összes hozzávalót, majd beleöntöttem az élesztős folyadékot. Alaposan elkevertem. Meglehetősen lágy lesz, de szükség van a gyors keléshez a több folyadékra. Formába simítottam.
Egy kisebb, hagyományos forma elég neki (25x11x7), amit előzőleg kibéleltem sütőpapírral.
Letakarva hagytam pihenni, míg a sütő bemelegszik, ez kb. 20-25 perc. Ez alatt a tészta kissé megemelkedik. Egy éles pengével hosszában végig metszettem, majd a tetejét is megszórtam magokkal, pelyhekkel.  45-50 perc alatt sült meg 200 fokos sütőben.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sokmagvas teljes kiőrlésű gyors kenyér