Hozzávalók:
• 300 ml langyos víz (eredeti recept szerint 350)
• 1 tk. méz
• 2 dkg friss élesztő (vagy 7 g szárított)
• 200 g tk. liszt (tönkölyt használtam )
• 75 g BL 80 liszt
• 75 g magkeverék (len, napraforgó, szezám, fekete szezám, mák, tökmag)
• 50 g zabpehely
• 25 g búzakorpa
• 1,5 tk. só
• 1 ek olaj
*
Elkészítés:
Az élesztőt belemorzsoltam a vízbe, elkevertem. Egy nagy tálba mértem az összes hozzávalót, majd beleöntöttem az élesztős folyadékot. Alaposan elkevertem. Meglehetősen lágy lesz, de szükség van a gyors keléshez a több folyadékra. Formába simítottam.
Egy kisebb, hagyományos forma elég neki (25x11x7), amit előzőleg kibéleltem sütőpapírral.
Letakarva hagytam pihenni, míg a sütő bemelegszik, ez kb. 20-25 perc. Ez alatt a tészta kissé megemelkedik. Egy éles pengével hosszában végig metszettem, majd a tetejét is megszórtam magokkal, pelyhekkel. 45-50 perc alatt sült meg 200 fokos sütőben.