Sokmagvas pogácsa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Krisztina

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

75

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Sokmagvas pogácsa

Sokmagvas pogácsa

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

30 dkg Graham liszt
15 dkg finom liszt
10 dkg margarin
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
1 kk cukor
2 kk só
1-1 ek tökmag, lenmag, szezámmag, napraforgómag, fenyőmag
1 egész tojás

*

Elkészítés:

Az élesztőt a tejjel, cukorral felfuttatjuk. Közben megszitáljuk a liszteket és elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk az élesztőt és jól összedolgozzuk. A végén belegyúrjuk a magokat is és meleg helyen  duplájára kelesztjük. 2 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és 4-5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A tetejüket megkenjük a felvert tojással, kivajazott tepsibe rakjuk, negyed órát pihentetjük és előmelegített sütőben 190 fokon 20-25 percig sütjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sokmagvas pogácsa