Hozzávalók:
30 dkg Graham liszt
15 dkg finom liszt
10 dkg margarin
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
1 kk cukor
2 kk só
1-1 ek tökmag, lenmag, szezámmag, napraforgómag, fenyőmag
1 egész tojás
*
Elkészítés:
Az élesztőt a tejjel, cukorral felfuttatjuk. Közben megszitáljuk a liszteket és elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk az élesztőt és jól összedolgozzuk. A végén belegyúrjuk a magokat is és meleg helyen duplájára kelesztjük. 2 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és 4-5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A tetejüket megkenjük a felvert tojással, kivajazott tepsibe rakjuk, negyed órát pihentetjük és előmelegített sütőben 190 fokon 20-25 percig sütjük.


