Sokmagvas, burgonyás kenyér

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Etelka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Haladó

Sokmagvas, burgonyás kenyér

Recept leírás:

Hozzávalók:

70 deka kenyérliszt (Nagyi titka) ,30 deka sokmagos Rozsos kenyérliszt,15 deka burgonyapehely, 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál cukor, 1 cs instant élesztő (1kg liszthez), 1/2 dl    étolaj, 4-4,5 dl langyos víz.

*

Elkészítés:

Kenyérsütő 8-as fokozat(dagasztó program) a következő a sorrend: 2 kk só, 1/2 dl étolaj, burgonyapehely, lisztek, lisztben egy kis mélyedést csinálok, és  oda az élesztő cukor, víz. 90 perc a dagasztó programon. Utánna lisztezett nyújtódeszkára borítom, újjnyi vastagra nyújtom. A jobb és bal oldalát 2 újjnyira behajtom (egymásnak szemben, és szorosan feltekerem  mint a beiglit. Egy jénait picit kiolajozom és belehelyezem, leborítom és 20-30 percig kelesztem. Ezalatt előmelegítem a sütőt 200 fokon, (az enyém légkeveréses elektromos) Egy picit vizeskézzel áttörölöm a  kenyér tetejét, éd 3-szor éles késsel bevágom. Középső rácsra beteszem, alá, meg egy kis edényben vizet rakok(kb 1.5-2 dl-t) 30 percig  sütöm 200 fokon, majd 180 fokra visszaveszem, és 15 perc még (de közben figyelem, hogy szép piros legyen) Ha kész kiveszem és  a jénait letakarom, hogy letudjam a kenyér tetejét permeteznii hideg vízzel, de a jénaira ne menjen, mert eldurranhat a víztől. Egy kicsit hűlik és rácsra kiborítom. Nagyon finom, nem morzsálódik. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Sokmagvas, burgonyás kenyér

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sokmagvas, burgonyás kenyér

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!