Hozzávalók:
30 dkg csirkemellfilé
10 dkg mag vegyesen: napraforgómag, szezámmag, tökmag, dió, vagy ami éppen van otthon
6 db közepes körte
½ db citrom leve
2 ek napraforgóolaj
1 ek méz
1 tk só
10 dkg reszelt sajt
*
Elkészítés:
A magokat durvára aprítjuk, majd egy serpenyőben 2 ek olajon, néhány perc alatt kicsit megpirítjuk.
A mézet rácsurgatjuk, hozzáadjuk az apró kockára vágott csirkemell-filét, és 4-5 perc alatt, nagy lángon, elősütjük, majd enyhén megsózzuk és félretesszük.
A körtéket félbevágjuk, a magházukat eltávolítjuk, és a húsuk nagy részét kikaparjuk, összeaprítjuk, és a magokhoz adjuk a reszelt sajttal együtt.
A körték üregét citromlével bekenjük, hogy ne barnuljanak meg, majd megtöltjük a magos-csirkés keverékkel.
Olajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba rakosgatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Mazsolás párolt rizzsel tálaljuk.