Hozzávalók:
35 dkg simaliszt
1 egész tojás
12,5 dkg vaj vagy margarin
12 EK langyos tej
csipet só
1 KK szódabikarbóna
*
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, 3 cipót formázunk belőle és 15-20 percig konyharuhával letakarva pihentetjük.
Míg pihen a tésztánk addig elkészítjük a tölteléket.
A lereszelt, sózott káposztát kevés olajon megpárolom majd kihűtöm.
Az almát lereszelem és összekeverem mákkal, cukorral.
Kisodorjuk a tésztát, megszórjuk a megpárolt káposztával, borsozzuk.
.
.
.
nem sózzuk már, mert az elején besóztuk.
Feltekerjük a rétest és a tepsire helyezzük.
A másik cipót almás töltelékkel készitettem el.
Kb 35-40 perc alatt megsül.
Az almás tetejét sütés után porcukorral szórtam meg.