Hozzávalók:
30 dkg sima liszt
2 tojás
1 tejföl – 200 gr
pici só
3 EK rétesliszt
3 EK sertészsjr
mák, dió, túró, cukor, meggy
*
Elkészítés:
A tojást széthabarjuk majd hozzáadjuk a 30 dkg lisztet, tejfölt és a sót.
Lágyabb tésztát készitünk.
.
.
akkor jó mikor méár elválik az edény falától és a kezünktől is.
A 3 EK lisztet összekeverjük a 3 EK zsirral, poicit betehetjük a micróba is hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni.
A tésztát kisodorjuk vékonyra és rákenjük a lisztes-zsiros keveréket.
Felsodorjuk és elosztjuk 5 felé.
Tálba rakjuk és fél órára a hűtőbe tesszük.
Ezalatt elkészitjük a tölteléket.
.
.
.
tetszés szerint.
Kisodorjuk a tésztákat, megtöltjük, feltekerjük és megsütjük.
170 fokon 35-40 percig.