Hozzávalók:
·         40 dkg  paradicsom
·         60 dkg zöld paprika
·         2 nagy fej hagyma
·         10  dkg füstölt szalonna
·         2 evőkanál  olaj
·         1 kávéskanál  piros paprika
·         1 csipet cukor
·         1 csokor snidling
*
Elkészítés:
A paradicsomot  gerezdekre vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk,  majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk. A szalonnát ugyancsak apró kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk.
Az olajhoz adjuk a szalonnát, és mérsékelt tűzön zsírjára pirítjuk. Megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk. Visszatesszük a tűzre, és néhány percig fedő nélkül forraljuk. Beleforgatjuk a zöldpaprikát, és az apróra vágott snidlinget zöldjével együtt  majd félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük, végül utána sózzuk. ,én egy csipet cukrot is rakok bele a végén  mert az jobban kiadja az ízeket .
aki szereti   8-10 db tojást  kb ennyit szoktam  erre az adagra ráütni .A Tojásokat felverem és a még forró  lecsóra  öntöm majd készre sütöm  .
Fontos hogy a tojást mindig frissen  tálalás elött  tegyük rá  a lecsóra  .
De a tojás nélkül is finom .
Friss ropogós kenyérrel  vagy sós vízben főtt burgonyával  tálalhatjuk .
				
															

