Snidlinges fokhagymás padlizsánkrém.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Snidlinges fokhagymás padlizsánkrém.

Snidlinges fokhagymás padlizsánkrém.

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

3 db. padlizsán,
1 fej fokhagyma,
1 kis csokor snidling,
só, őrölt bors,
olíva olaj.

*

Elkészítés:

A padlizsánt megszurkálom, majd sütőbe teszem 200 C° hőmérsékletre kb.
20 percig.
( kisebb mennyiség készítésekor a padlizsánt elég félbevágni, enyhén megsózni, olajjal megcsepegtetni, és mikrózni kb.
5 percig.
A fokhagymát félbevágom, szintén enyhén megsózom, olajozom, és azt is a padlizsán mellé teszem a sütőbe, vagy a mikróba.
Mikor a padlizsán belseje magsült, kicsit hűtök rajta, majd kikanalazom a húsát.
A fokhagymagerezdeket is kinyomom a héjából.
Kevés olíva olajat töltök hozzá, enyhén sózok még rajta, borsot őrlök rá, hozzáadom az apróra vágott snidlinget, és villával összetöröm.
Mások turmixolják, de én ezt nem tartom szükségesnek.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Snidlinges fokhagymás padlizsánkrém.