Hozzávalók:
3 db. padlizsán,
1 fej fokhagyma,
1 kis csokor snidling,
só, őrölt bors,
olíva olaj.
*
Elkészítés:
A padlizsánt megszurkálom, majd sütőbe teszem 200 C° hőmérsékletre kb.
20 percig.
( kisebb mennyiség készítésekor a padlizsánt elég félbevágni, enyhén megsózni, olajjal megcsepegtetni, és mikrózni kb.
5 percig.
A fokhagymát félbevágom, szintén enyhén megsózom, olajozom, és azt is a padlizsán mellé teszem a sütőbe, vagy a mikróba.
Mikor a padlizsán belseje magsült, kicsit hűtök rajta, majd kikanalazom a húsát.
A fokhagymagerezdeket is kinyomom a héjából.
Kevés olíva olajat töltök hozzá, enyhén sózok még rajta, borsot őrlök rá, hozzáadom az apróra vágott snidlinget, és villával összetöröm.
Mások turmixolják, de én ezt nem tartom szükségesnek.