Hozzávalók:
Hozzávalók 3-4 főre: 30 dkg
*
Elkészítés:
A darát keverjük össze a sóval és a liszttel.
Keverjük össze a tejjel és hagyjuk, hogy a dara megszívja magát.
TIPP: Nem kell több órát állni hagyni, elég egy óra is.
Majd keverjük hozzá a tojások sárgáját, a citromot és a mazsolát is.
A tojások fehérjét verjük kemény habbá úgy, hogy a cukrot folyamatosan adagoljuk hozzá.
A habot keverjük bele a masszába.
Egy magas falú, széles serpenyőben hevítsük fel a vajat, de ne túl forróra, mert könnyen megéghet.
Öntsük rá a masszát, és kezdjük el sütni.
Egy-egy percekre le is fedhetjük a serpenyőt, a köztes időkben folyamatosan keverjük.
Az a lényeg, hogy kicsit megpiruljon, de semmi esetre se égjen meg.
Ez a recept akkor jó, ha szép kisebb, nagyobb arany barna morzsákra esik szét.bő fél vagy háromnegyed órát vesz igénybe…..ha elkészült akkor bármilyen lekvárral vagy öntettel és porcukorral tálaljuk !