Slambuc Kata módra

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Slambuc Kata módra

Slambuc Kata módra

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

(rossz idő lévén,kipróbáltam a konyhában,bográcsban(1000 éves),gázon elkészíteni és sikerült!!!!: D )
Ha kint készítjük,akkor is ez az adag kell,kb.5 literes bográcshoz.
Hozzávalók: Slambuc Kata módra
10 dkg füstölt szalonna,kockára vágva
1 nagyobb fej hagyma,felkockázva
1 kg tisztított,karikára vágott burgonya (a súly tisztítva értendő)
75 dkg lebbencstészta,összetörve
2 ek.só
2 ek.sertészsír
1/2 zöldpaprika
1 paradicsom
kevés petrezselyemzöld
kevés zeller zöld
MINDEN HOZZÁVALÓT KÉSZÍTSÜNK A KEZÜNK ALÁ!

*

Elkészítés:

Elkészítés:
A bográcsot tegyük fel a tűzre,mehet bele,az előre felkockázott szalonna,ha jól megsült,beleöntjük a vöröshagymát,ezzel is pirítjuk,majd hozzáadjuk a burgonyát,hosszú kanállal egy párszor átforgatjuk.
Hozzáadjuk a pirospaprikát és azonnal ráöntjük az előre odakészített vizet,sózzuk,belerakjuk a zöldpaprikát,paradicsomot
petrezselymet,zeller zöldet és addig főzzük,míg a burgonya félig főtt nem lesz.
Közben kóstoljuk meg,ha szükséges sózzuk.(egy picit sósabb legyen a megszokottól,mert a tészta vesz fel belőle)
Ekkor egyenletesen beleszórjuk a száraztésztát(közepes lángra vesszük)és már nem kevergetjük,legfeljebb a tetejét egy kicsit egyengetjük,várunk míg elfővi a levet.
Amikor már láthatóan nincs leve,leemeljük a tűzről(mint amikor kint készítjük)és jól összekeverjük,majd a tűzre visszatéve a zsírt egyenletesen eloszlatjuk körbe a bogrács szélén.
Felülről lefelé nyomkodjuk a kanalat körbe a bogrács szélén és közben mozgatjuk,hogy a zsír leérjen alulra,majd leemelve megrázogatjuk a bográcsot és hirtelen mozdulattal magunk felé mozdítva megfordítjuk a slambucot.(VIGYÁZZUNK,NEHOGY KIBORULJON!!)
Nálunk 32xkell megforgatni. 😀
Ha nem megy akkor sincs semmi baj,egy párszor összekeverjük és így is nagyon finom.
Lehet készíteni tapadásmentes wokban is én már így is próbáltam.
Jó étvágyat hozzá!
Saját családi recept

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Slambuc Kata módra